Fackförbund bekämpar arbetarklassen

När fackförbundet Unionen förhandlar ned sina medlemmars löner i SAS (direkt lönesänknng), men samtidigt godkänner att företagets VD får 8 000 000 kr i årslön så blir man lite mörkrädd. Tyvärr blir jag inte förvånad. Fackförbund som Unionen liknar mer reklamföretag som försöker muta till sig medlemmar. Att flytta fram arbetarnas (sina egna medlemmars) positioner verkar inte intressant.
 
Nu är Unionen dock lite upprörda för trots lönesänkningarna betalas det ut flera månadslöner i bonus åt företagets redan mest välbeställda, även de som slutat på företaget. Och vad gör Unionen? Jo de skriver lite kritiska artiklar på Internet. Internetkrigande verkar vara vår tids klasskamp. Någon strejk är förresten ändå omöjlig, för den grundlagsskyddade strejkrätten, arbetarens sista utväg för att protestera mot arbetsköparens profit, den har Unionen redan förhandlat bort åt sina medlemmar.
 
Grattis alla som på månadsbasis ger sina pengar till Unionen, hoppas ni är nöjda när de aktivt hjälper till och sänka era löner samtidigt som företagets rikaste snor åt sig pengarna. Kan tilläggas att läget är väldigt intressant, på ett negativt sätt. 2012 var första gången på ca 90 år som svenska fackförbund för första gången förhandlade ned sina medlemmars löner. Något sådant har inte förekommit på mycket lång tid och visar hur kapitalismen vinner ny mark, med fackförbundens ansvariga i samma båt.
 
Vad arbetarklassen behöver är något så simpelt som fackförbund som alltid står på sina medlemmars sida och inte går med på försämringar, med medlemsdemokrati där alla som berörs av ett beslut också får rösta om beslutet. // Max Colliander

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0