Låt sängrökaren bo kvar - Nej tack!

Max Colliander samhällspolitiska blogg


I en insändare till tidningen Metro beklagar sig en kvinna över att en kille ska vräkas från sin lägenhet eftersom han sängrökte och skapade en brand. Jag håller inte med, självklart ska man inte röka inomhus och definitivt inte sängröka. Att det dessutom gick så långt att mannens rökande ledde till en brand gör det hela ännu mer livsfarligt.

Självklart är det synd om hemlösa, jag har själv varit aktiv i Stockholmstrakten på olika sätt i en förening för huvudstadens hemlösa där vi konkret skapade nya bostäder genom civil olydnad. Men bör man bli förvånad av att man blir hemlös p.g.a. detta? Det kan ju snarare få killen att tänka om, det kanske inte var så smart att röka i sängen och han lär ju inte göra om det får man hoppas.

Sedan är det väl inget glasklart i att han blir hemlös bokstavligt? Han kan bo hos kompisar, föräldrar etc. Sverige har alltför många hemlösa, ge lägenheten eller hyr ut den till någon av dom vetja! Lägenheten kommer inte stå tom, många och åter många står i kö för bostad i Stockholm.

Så alla som inte skapat bränder genom sin rökning än, tänk efter en extra gång innan du tänder nästa cigarett. Det är livsfarligt att röka - speciellt här! Fotat i en trappuppgång i Österbybruk:

colliande max samhällspolitiska blogg

// Max Colliander


RSS 2.0