Sverigedemokrat eller nazist?

Det var ju inte ett så svårt test alls, rentav busenkelt för min del alla rätt. Hittade via någon länk på Sverigedemokraterna.de . // Max Colliander

Max Colliander testade detta

Nationell antivåldsmanifestation i Västerås

Idag så anordnade ett parti som kallar sig Svenskarnas parti (f.d. Nationalsocialistisk front) en manifestation mot våld i Västerås, med fokus på det våld de själva stöter på från folk som tycker illa om dom. De lyckades under dagen få ett demonstrationstillstånd för stillastående manifestation i centrala Västerås och bussades dit av polisen.

Redan innan manifestationen börjat greps fem nationella för förberedelse till grov misshandel när de bar på kassar med gatstenar och tårgas. Totalt har minst 12 personer gripits under dagen i Västerås och minst åtta av dessa är nationella.

På torget innan den första talaren hunnit inleda gjorde de nationella utfall och slängde ett tjugotal glasflaskor mot entrén till gallerian Punkt, där bl.a. motdemonstranter stod. Jag kan då inte minnas något tidigare tillfälle då en av polisen tillståndsgiven manifestation får fortsätta fast sådant inträffar, dessutom rättså omgående. Stämningen var hätsk och hur de nationella som bussats dit fick tag på glasflaskor vet jag ej men troligt är väl att de satt beväpnade redan på bussarna som polisen ordnade åt dom.

Enligt de nationella var det självförsvar det handlade om och att det var därför de pressade på poliserna. Såvitt jag vet har vi i Sverige lagar som säger att man inte får ta lagen i egna händer, något som de nationella inte verkade känna till. Innan jag drog såg jag också flera nationella som maskerat sig på torget.

För att ytterligare ge sken av de nationellas syn på våld och hur det uttrycks plockar jag här ut enskilda citat från en nationell hemsida som rapporterade om manifestationen idag:

"Nästan kravaller. Nationella kastade en stor mängd flaskor"
"Nationella sprang rakt in i polisen. Demon pausad"
"Nationella trycker bort polisen!!!!!"
"Nationella slås brutalt med civilpoliser!!!!!!"
"Civilpoliserna flydde och fick spö av de nationella!!!!!!!!"
"Nationella hoppsparkade polis i huvudet!!!!!!!!!!"
"Nationella bryter sig ut"
"Nya extrema slagsmål mellan polis och nationella!!!!!!! Polisen använder grovt övervåld!!!!!!!!!!"


Allt som är skrivet finns det källor på, eller så är det vad jag själv såg på plats. Om någon vill kommentera, eller kritisera något är det helt okej så länge man håller en mogen och saklig ton så diskuterar jag gärna mer. Det var allt för just detta inlägg, avslutar med en bild på denna nationella manifestation:

Foto: Per Groth  På Max Collianders åsiktsblogg 


Finns bl.a. artikel på SVD om manifestationen
Bloggat av Max CollianderTillägg 100531: Precis som väntat var detta ett provocerande inlägg med sanningen som vapen;). Då en kommentar inleds med falska förtal och personangrepp finner jag det ytterst lämpligt att avslå kommentaren precis som jag också skrev i inlägget. Att personen dessutom är så pass rädd (eller nåt?) att den är anonym och t om använder en fejkad mailadress är precis vad jag förväntade mig och övertygar mig återigen om vad den nationella rörelsen går för. Mitt svar på kommentaren kunde således inte nå personen över mail. Tack och hej // Max CollianderVästmanland mot rasism tar avstånd från våld

Inför en rasistisk demonstration i Västerås i morgon förvärrades nyligen "situationen" då två nationella för några dagar sen knivskars i samband med att de delade flygblad i närheten av staden.

Efter att ha pratat med personer i Västmanland mot rasism som planerar en motdemonstration, mot rasisterna alltså så har de idag offentligtgjort ett uttalande där de tar avstånd från attacken. "Vi stödjer inte något våld" skriver VMR och bevisar att man inte gör skillnad på folk och folk.

Sådant här är viktigt att poängtera och jag tycker det är otroligt bra av VMR att göra detta. Förövarna ska inte känna sig stödda även om de också är emot rasisterna om än på ett annat sätt. // Max Colliander

Max Collianders åsiktsblogg

Bojkott av filmbolag

Efter ytterligare polisiärt och svinigt beteende från filmbolaget Warner Bros m.fl. har jag fattat ett beslut. Förr i tiden kunde jag köpa en film och känna gott samvete för att jag ändå stödde branschen och filmbolagen för det är ju såååååå synd om dom och det stora onda är ju självklart fiiiiiildelning *ironi*.

Den tiden är idag förbi och jag känner snarare tvärtom, jag vill inte bidra till deras verksamhet på det ekonomiska planet åtminstone. Jag ser gärna filmer som jag redan har, hos kompisar (oj olagligt för jag betalar ju inte för det?) eller på datorn.

Jag kommer köpa färre filmer, men de jag ändå vill ha kommer jag handla begagnat. Skulle egentligen kunna skriva massvis om detta och argumentera men lämnar det åt framtiden. Idag kom en American pie-film köpt billigt på Tradera och nyligen vann jag budgivningen på Avatar, blu ray för 166 kr inklusive frakt.

Jag har givetvis inget emot folk som köper filmer utan detta är ett beslut jag fattat personligen för min egen del. Nog om detta nu, må väl allihopa  // Max Colliander

Max Colliander politiska blogg


Kvarteret Kajan

Under drygt en vecka ockuperade, eller öppnade ungdomar (mestadels) upp ett gammal tomt landstingshus som inte använts på flera år uppe i Ulleråker. Medan det råder bostadsbrist och brist på allaktivitetshus i stan har man tagit saken i egna händer och skapat sig en egen plats att vara på. Politikerna med Erik Weiman i spetsen vill hellre låta byggnaden bara stå för att värdet ska öka. Alltså, pengar är viktigare än bostäder och allaktivitetshus enligt Moderaterna.

Tänkte inte skriva så mycket mer om själva grejen då de har en hemsida man kan läsa mer om och som uppdateras kontinuerligt. Var förbi där en kväll och skänkte bl.a. böcker till Kajornas bibliotek, träffade massa vänner och festade vid firandet av att man varit där en vecka. Läs mer om Kvarteret Kajan här
// Max Colliander

Max Colliander Colliander Max

RSS 2.0