Hetsen mot Ryssland

Till försvar för Ryssland!

Först vill jag förtydliga att Putin kan dra åt helvete och är ett stort hot inte minst då han sett till att alltid kunna behålla makten (något exempelvis amerikanska presidenter inte kan). Rysslands HBTQ-lagar är hemska (även om mycket mer hemska lagar finns i många andra länder) och de är en kärnvapenmakt vilket är vidrigt. Med det sagt skriver jag nu av mig lite i affekt.

 

Sverige hetsar  mot Ryssland och dagens nyheter på svt.se är bara en i mängden av artiklar jag reagerat på.

Rubrikerna lyder: ”Ryska kärnvapen finns troligtvis vid Östersjön” samt ”USA övar mot kärnvapenangrepp i Baltikum”.

 

Några snabba reaktioner från mig:

1, Ryssland är ett kärnvapenland och de har sin nationsgräns mot Östersjön och Baltikum. Vad är ens nyheten att de kanske har kärnvapen vid sin egen kust?

 

2, USA som också är ett kärnvapenland har en krigsövning på andra sidan jordklotet och övar just nu mot detta område.

 

Lek med tanken att det omvända förekom - USA som kärnvapennation har ”troligtvis” kärnvapen vid kusten mot Västindien. Skulle media göra stora nyheter av det, nej knappast. Men om Ryssland övade mot kärnvapenangrepp i Västindien som ligger på andra sidan jordklotet och granne med USA. Hade det varit okej?

 

Reflektion: Är det Ryssland eller USA som under 1980-talet beväpnade de islamister vi idag ser skapa krig och kaos i mellanöstern? Är det USA eller Ryssland som här om dagen bombade ihjäl över 20 personer i Läkare utan gränsers sjukhus? Är det Ryssland eller USA som har militärbaser över hela världen och hundratusentals soldater i t ex Europa? Är det USA eller Ryssland som invaderat flest länder de senaste 25 åren?

 

Jag anser att starka intressen i Sverige hetsar mot Ryssland och jag ser inget annat syfte än att öka stödet för medlemskap i Nato. Ett medlemskap i Nato skulle bara betyda en sak, att gränsen mellan Nato och Ryssland förflyttas och Sverige skulle vara närmaste mål vid eventuellt krig, det om något bör undvikas. / Max Colliander


RSS 2.0