En vanlig knegare - enligt Löfvén

Stefan Löfvén, partiledare för "det röda" partiet Socialdemokraterna kan nu lägga till ytterligare en grej på listan över politiska åsikter där han och de borgerliga partierna går hand i hand. Jag har ifrågasatt det förr och gör det igen, vad gör Stefan Löfvén i oppositionen? Han passar snarare in i de borgerliga partierna, men nu passar ju visserligen hela Socialdemokraterna väl in i den borgerliga Alliansen. Att försöka framstå som någon form av opposition är hyckleri.
 
Senast i raden då, jo Stefan Löfvén vill behålla jobbskatteavdragen, något som den borgerliga regeringen genomfört i flera omgångar. Det som dock väcker provokation är när Löfvén menar att "vanliga knegare inte behöver oroa sig" för höjd inkomstskatt ifall (S) får makten. Vilka är då dessa "vanliga knegare" kan man fråga sig? Jo det är människor som tjänar mindre än 60 000 kr i månaden. Hur många det är som tjänar så mycket varje månad i Sverige skulle jag gärna vilja veta. Och att bunta ihop riksdagspolitiker som tjänar 59000 kr i månaden med alla landets sjuksköterskor, och lärare i termen "vanliga knegare" är vidrigt. Dessa som räddar människoliv, och utbildar våra barn och unga skulle aldrig våga drömma om en så hög lön som ca 60 000 kr i månaden.

Sjuksköterskestudenternas uppror kräver minst 24 000 kr i månaden, det har de flesta politiker sagt blankt nej till. Och lärarnas löner, ja dom ser inte bättre ut. I Uppsala är ingångslönen för lärare inte ens 25 000 kr, vare sig man är utbildad förskollärare med 7 terminers utbildning eller ämneslärare med 10-11 terminers utbildning.
 
Att Löfvén dessutom vill dra strecket på höjd inkomstskatt vid just 60 000 kr är intressant, när hans egna riksdagspolitiker då exakt slipper höjd skatt med Socialdemokraterna vid makten. Dessa politiker tillhör överklassen och det är direkt provocerande när de kallar sig för "vanliga knegare". De tar ut extrema löner och för deras arbete krävs inte en endaste termins utbildning.
 
Ifall man anser sig tillhöra överklassen, och vill ha svaga fackförbund och koncentrera makten till företag och politiker, då är Socialdemokraterna ett parti för dig. Om du däremot anser dig vara en knegare, en person som inte ens kan drömma om en lön uppemot 30 000 kr, då kan du snarare se (S) som en direkt motståndare.

RSS 2.0