Otrevligt bemötande när sms-biljetter krånglade.

På nyårsafton skulle jag och kompisar åka buss in till city. Flera av oss tänkte betala med smsbiljet (som UL också uppmanar till) men märkte efter en stund att vi inte fick någon biljett. Jag testade och skicka om men förgäves, 70 kr har dragits och biljetterna kom ca 5 timmar försent. Vi antog att det krånglade en kväll som denna då telefonnätet lär vara maximalt belastat. Busschauffören till city förstod vår situation när vi visade de skickade sms:en och lät oss åka med. Värre blev det på hemvägen.

Chauffören vägrade kolla att vi skickat sms och använde förstoringsglas för att se att siffrorna var rätt på de av oss som lyckats få smsbiljett. Som tur var hade jag med mig en 500-lapp att använda om något skulle krisa men då kom nästa tjuriga kommentar, "vi växlar högst hundralappar". Att UL en kväll som nyårsafton inte har överseende med att deras egna system (eller telias i detta fall) krånglar samt misstänkliggör en på alla sätt och vis är minst sagt tråkigt för att inte säga otrevligt. Att alltid lita på de tekniska och vägra lyssna på människor leder inte till något gott. Inför istället gratis kollektivtrafik så slipper busschaufförerna vara paranoida över falska smsbiljetter, färre blir tjuriga att välja och åka kollektivt!

(denna text har även publicerats i Uppsalatidningen nr 2 2009)

// Max Colliander


Expressen till svars

Borgerlig media spelar nazisterna rakt i händerna. Ett mail har skickats med krav om en förklaring, bloggen uppdateras i sinom tid.Hej Anna och Anders. Jag mejlar er med anledning av denna artikel som ni skrivit: "Här greps filmstjärnan"


Vad jag hört om pressregler/pressetik så ska man inte nämna etnicitet eller nationellt ursprung på en som misstänks för ett brott om det inte är ytterst nödvändigt för att man som läsare ska förstå brottet. Här handlar det om en kändis som varit full och våldsam i Göteborg. Vad är meningen med att skriva att "den svenska skådespelerskan greps" då? Har medborgarskapet som svensk någon som helst betydelse för brottets karaktär tycker ni, eller varför ens nämna att hon är svensk?


Sedan tycker jag det bara är tråkigt att nazister slår mynt av er artikel med anledning av blurrandet. Skådespelerskan i fråga har censurerats vilket jag kan förstå. Men enligt högerextremister har ni också gjort henne ljusare i hyn medvetet, stämmer det? Tjejen ifråga är mörk i hyn och det är inget och skämmas för, eller tycker ni det? Tacksam för svar!


Med vänliga hälsningar // Max Colliander, styrelseledamot i Uppsalabor mot rasism


RSS 2.0