Träning på arbetstid, win-win situation

Ständigt publiceras nya rapporter om hur viktigt det är att vi rör på oss ordentlig, och risken att dö i förtid ökar med flera år om man inte rör på sig tillräckligt.

Fackförbundet TCO meddelar att allt färre av deras medlemmar får träna på arbetstid, något som givetvis gynnar arbetsköpare kortsiktigt. Men att arbetare även presterar bättre på jobbet om man får en timmes träning i veckan råder ingen tvivel om. Alltså är det egentligen en win-win situation och arbetarklassens levnadsvillkor skulle också förbättras.

Det här är en av alla frågor där fackförbunden borde flytta fram sina positioner. Säljer vi vår arbetskraft 40 timmar i veckan kan man gott få 1 timmes träning också tycker jag. Sedan är det synd att det är sådana stora skillnader. Hela 60 % av de bankanställda får träna på arbetstid, medan siffran är endast ca 16 % för servicesektorn. Jag har själv möjlighet att träna lite på arbetstid och det höjer min arbetsinsats garanterat, samtidigt som det gör mig fysiskt friskare och piggare mentalt. // Max Colliander
Trackback
RSS 2.0