Korruption när välfärden säljs ut

När borgarnas politik blir till verklighet säljs välfärden ut på rullande band och korruption sker framför våra ögon. I Stockholm har flera tveksamma utförsäljningar gjorts och försäljningen av Sankt Görans sjukhus är värt ca 10 miljarder kronor. Det mesta är sekretessbelagt och hemlighetsstämplat och för att politiker som inte är borgerliga ska få information har de först fått skriva på avtal om tystnadsplikt, som är juridiskt bindande.

Att vi, allmänheten vägras insyn när det gemensamt ägande säljs ut är åt helvete och bäddar för just korruption, ingen får ju ändå veta.

Att sjukvården i sig sedan privatiseras vet vi ju alla vad det innebär, maximerande vinster på bekostnad av arbetarna i första hand men även besökarna.  Ett exempel som dock uppmärksammats lite på sistone är försäljningen av vårdcentralen Serafen. För 700 000 kr fick några personer köpa Serafen, och kunde sedan omgående sälja den för 20 miljoner kr. En av de som köpte Serafen av Stockholms landsting var vän med sjukvårdslandstingsrådet Lars Joakim Lundquist.

Moderaterna säljer ut vår välfärd till vänner som sedan tjänar många miljoner, att borgarna fått makten att förvalta vårt gemensamma ägande är är för mig rätt ofattbart. // Max Colliander

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0