Munkavle på Socialstyrelsen

Reklam sköljer över våra liv i allt större utsträckning och råd och tips om hur vi ska bli bättre eller lyckligare, smartare eller vackrare med en viss produkt är vardagsmat i livet hur man än försöker undvika det.

Jag minns förut när det var mycket kritik mot att ex. tandläkare i tv stod och sa att den ena produkten var bäst. Att reklam inte alltid är helt sanningsenlig bör de flesta känna till men det är lätt och luras om en apotekare, tandläkare eller någon säger att så här är det, till förmån för en viss produkt.

Nu har myndigheter satt munkavle på Socialstyrelsen så de inte längre får varna eller ingripa för när läkare eller vårdpersonal genom medierna ger direkt ovetenskapliga råd. Detta trots krav om att råd ska vara av "vetenskapligt och beprövad erfarenhet". Dessa krav gäller tills vidare i direktkontakten med patienter, men undantas alltså nu i reklam där en läkare nu har rätt och säga precis vilket trams som helst.

Detta borde snarast ändras, bort med munkavlen på Socialstyrelsen och framåt för vetenskap och beprövad erfarenhet. // Max Colliander

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0