Arbetsstressen ökar

Enligt en undersökning gjord av fackförbundet Unionen arbetar 83 % av tjänstemännen övertid även om det bryter mot såväl lagen som kollektivavtal. Detta drabbar såklart inte företagen ifråga utan de som arbetar ihop företagens vinster, i det här fallet tjänstemännen. Detta syns också tydligt då det på nästan 4 av 10 företag sjukskrivs folk p.g.a. arbetsrelaterad stress.

Med en borgerlig regering, som bl.a. vill dumpa de anställdas ingångslöner, göra skattereducerade zoner för företag och höja pensionsåldern markant så är resultatet av Unionens undersökning inte förvånande.

Vad som dock är förvånande är att fackförbunden inte tar mer strid. Men då måste man också komma bort från hela samförståndsandan, som bl.a. innebär att strejkrätten systematiskt förhandlas bort.

Att fackförbund bakbinder sig på ett sådant sätt tycker jag är väldigt kontraproduktivt och skadligt för arbetarklassen. Fackföreningar bör inte bara föra statistik även om det såklart också är bra, utan också ta till radikala medel för att åtgärda de problem man även kan bevisa. // Max Colliander

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0