Storföretag hänger ut arbetare

Storföretagen Jack & Jones och Vero Moda kommer trots protester fortsätta att systematiskt hänga ut sina arbetare på en lista som sedan mejlas ut till samtliga anställda (inte bara i den arbetarens egen butik). Ju mer en arbetare säljer per dag ju fler poäng får den på listan som skickas ut en gång per månad.

Fackförbundet Handels har begärt att det i stället ska poängsättas på butiksnivå så alla kan se vilken butik (och inte enskild arbetare) som sålt mest respektive minst. Företagen går alltså inte med på detta utan tycker listorna är ett bra verktyg, och det kan man ju förstå.

Dels får man ju hänga ut den arbetare som inte arbetar tillräckligt hårt (lite hämnd), sedan är det ju ett effektivt verktyg för att splittra arbetarklassen.

Att arbetare ska tävla mot varandra i stället för att förena sig och kräva ex. högre lön, fasta anställningar osv. I klädbranschen finns ju butiker som redan håller på och avskaffa fasta anställningar. Handels borde sätta ned foten och våga kräva mer, våga ta fajten. // Max Colliander
Trackback
RSS 2.0