Total övervakning på festival i Wales

Fredagen den 13 juli nåddes text-tv av nyheten att en festival i Wales i festivalbanden placerat microchips vilket registrerar alla besökares närvaro 24/7, liknande fall ska också finnas i USA.
 
Festivalband är en typ av armband man får kring handleden och fungerar som inträdesbiljett när man går på festival. Anledningen anges vara att man elekroniskt då kan spärra stulna festivalband samt ge kortare köer.
 
Bortsett från att hela idén att övervaka alla besökares rörelsemönster är absurd så känns orsakerna festivalen anger så falska. Jag har haft 5-6 festivalband genom åren och de sitter stenhårt på plats och jag har utan svårighet haft de på i flera års tid så hur de ska kunna stjälas förstår jag inte riktigt, det lär ju knappast vara ett stort problem.
 
Sedan det där med köer. Det blir rätt mycket köer ibland in och ut ur festival- och campingområdet men det beror till största del på all visitering, jag har själv varit funktionär vid flera festivaler och fått stå vid ingångarna. Festivalbanden tar ca 2 sek och checka så de sitter fast och inte är falska.
 
Men om vi leker med tanken att denna totala övervakning är bra, varför inte id-märka alla microchip, så vet man direkt vem som varit i närheten ifall någon snott öl i någons tält eller något annat händer. Det vore väl jättebra så får vi bort kriminaliteten med?
 
Och om detta är så bra, varför inte id-märka alla nyfödda barn med microchip innanför huden då kan ju ingen begå brott utan att upptäckas. Yeah right skitbra låter ironin flöda här. 1984 - its so close now! // Max Colliander

Kommentarer
Postat av: Madde

2 sekunder att checka festivalbanden? Tar max en sekund!

2012-08-08 @ 22:28:24
Postat av: Madde

Två sekunder? Tar max en sekund!

2012-08-08 @ 22:29:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0