EU vill sänka din lön

Medan arbetarklassen i hundratals år kämpat sig till högre löner och bättre anställningsvillkor, så kämpar EU i motsatt riktning. Medan deras egna politiker kan få skyhöga löner så kräver man nu i  "landsspecifika rekommendationer" att Sverige ska sänka de redan idag lägsta lönerna.
 
Bortsett från att det direkt slår mot de som redan har ont om pengar så är det en viktig princip att aldrig någonsin gå med på lönedumpning. Varor och tjänster i samhället blir kontinuerligt dyrare eftersom företagen alltid vill tjäna mer och mer pengar, och en intjänad krona blir för varje år värt mindre i praktiken.Med sänka löner för de redan lågavlönade så skulle givetvis lönerna halka efter även på andra ställen, och alla arbetare skulle påverkas.
 
EU angriper också inkomstskatter/momsen och vill att Sverige skall sänka inkomstskatterna och i stället höja momsen. Även detta är ett direkt slag mot de som redan har det sämre ekonomiskt. För varje vara med moms så betalar en fattig en procentuellt sett dyrare vara än den som är rik. Skatten så att säga är exakt lika hög med moms och i stället borde man avskaffa momsen till förmån för högre skatter för de rika. På så sätt kan alla (ja även de rika) få ta del av samhället och betala lika mycket för en tågbiljett, biobesök etc.
 
Om regeringen kommer göra som EU vill eller föredrar och ligga lågt utan egen majoritet i riksdagen visar sig. Det är åtminstone glädjande att även stora fackförbund, bl.a. LO kritiserat EUs linje.
 
Om alla fackförbund, stora som små kunde ena sig och ta strid mot detta tror jag det kan stoppas, om LO är beredda till detta om det blir aktuellt återstår och se men man kan ju alltid hoppas. // Max Colliander

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0