Slopa kungens åtalsimmunitet

Är det inte dags nu, år 2012 i det moderna Sverige att faktiskt låta alla ta sitt ansvar. Än idag har Kung Carl XVI Gustav frihet att göra vad han vill, köra för fort har han ju redan visat att han kan något som polisen inte fick ingripa på.

Bortsett från den dåliga insyn allmänheten har i kungahuset, de stora belopp pengar de kräver från oss arbetare och skandal efter skandal så är det väl ändå fruktansvärt märkligt att det i ett s.k. rättssamhälle ska finnas personer, kungligheter med åtalsfrihet. För att inte tala om när Kungen delade ut en medalj till kungen av Saudiarabien för hans "insatser för demokratin", så absurt bara.

Att se upp till en man som inte gjort ett skit för att förtjäna sin lyxplats i samhället, utan fick den p.g.a. vilka som födde honom är absurt och det är inte bara åtalsimmuniteten utan hela kungahuset vi borde avskaffa. Låt de arbeta som oss andra för att tjäna sitt leverbröd.

Jag hoppas frågan kan dyka upp på dagordningen igen och att vi arbetare kanske åtminstone slipper betala miljoner efter miljoner åt Victoria och Daniels ännu ofödde barn.

Att riksdagen är oenig vet vi sedan förr men det är tydligt att ju mer högerut ett parti är ju mer positiva är politikerna till kungahuset. // Max Colliander

Kommentarer
Postat av: Madde

Tydligen är ju det enda som kan avsätta kungen (förutom om han avsätter sig själv antar jag, eller om man gör grundlagsändringar och grejer) är att han byter religion. Alltså: döda någon = chill. Bli jude = inte chill.Kul också med motivationen att annars skulle ju vem som helst kunna väcka åtal, och då skulle ju den stackars konungen kunna bli indragen i "alla möjliga processer". För det första kan inte "vem som helst" väcka åtal, det gör en åklagare. En åklagare väcker inte åtal om denne inte ser en tillräckligt stark grund för att få personen fälld. Men om nu en åklagare väcker åtal efter att en utredning fått fram bevis som pekar på att kungen kan vara skyldig till brott, så är det väl för fan bara bra om han då dras in rättsliga processer? Sen skulle väl fortfarande vilken åklagare som helst dra sig för att väcka åtal mot kungen, så han skulle gissningsvis fortfarande kunna slippa undan brott.

2012-01-27 @ 20:25:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0