Vem får konkurrera med vem

Folkhälsa, i form av gym för folket. Så folk för en rimlig summa pengar eller gratis ska kunna hålla igång kroppen och träna så man mår bra. Detta riskerar och vara ett minne blott snart. Sveriges kommuner och landsting (Skl) får allt mindre rättigheter att ge service till sina invånare, då allt ska privatiseras och Skl inte ska få konkurrera med det privata ägandet. Alltså förbjuder politiker sina egna verksamheter till förmån för företagen, inte invånarna.

År 2009 klubbade politikerna i riksdagen ett förslag som förbjuder Skl att bedriva någon form av verksamhet som konkurrerar med privata företag. Ska Uppsala Konsert och Kongresshus alltså inte få ha en egen liten pub? Nu vill ju politikerna privatisera hela UKK med så det löser sig väl den vägen.

Bortsett från att företagens vinstmaximerande prioriteras före service till invånarna så är det en annan grej jag tycker är så helsike fel i det här. Det är att samtidigt som det allmänt ägda, av oss alla indirekt genom stat, landsting och kommuner ska förbjudas och konkurrera med privata företag. Men privata företag ska få konkurrera med all vårt gemensamma ägande, sjukvård, äldrevård, skola osv. där får företagen konkurrera med det allmänna.

Jag avslutar med en rätt enkel förklaring till vad regeringen och kapitalismen gör med samhället. Vi röstar på politikerna, politikerna säljer den gemensamma välfärden för alla, till olika företag. Dessa företag har som största och viktigaste syfte att tjäna pengar, på bekostnad av arbetarklassen. Slutligen har politikerna ingen makt mer, för vad ska de ha makt över när de säljer ut allt?

Det regeringen gör är i det långa loppet att avskaffa sig självt, till förmån för marknaden, företagen. Att folk röstar på främst de borgerliga partierna som driver denna politik är mycket svårt för mig att förstå. // Max Colliander

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0