"Dagens Sd"

Ja så har det känts den senaste tiden. Har du hört om dagens Sd? Nu är det dock inte Sd som bör vara fokuset i detta blogginlägg utan andra politikers trampsteg i fällan.

I flera tidningar, som DN och SVD skrivs idag om hur alla ville debattera budget med Sd i riksdagen och man menade att partiet räknar fel osv. Det är väl jättebra att riksdagspolitiker i riksdagen då tar debatten med andra politiker i riksdagen det fungerar bra. I budgetfrågan har rasisterna såklart samma svar som i alla områden, att lösningen är "färre invandrare" eftersom det skulle kosta staten så mycket pengar att ha som idag.

Här är det världsbilden som just gör Sd så olika andra partier, att de lever i en annan världsbild och problemet med debatten är att man inte kan diskutera budget då de har helt andra värderingar. Människor är det fel på, inte något i budgeten utan människor som har ett medborgarskap i ett annat land är alltid problemet. Den här gången handlade det inte om kultur utan om hur dyrt det är och att man därför ska göra som partiet vill. Hur svarar då politikerna för demokratiska riksdagspartier på detta. Argumenterar dom mot rasismen, eller erkänner de indirekt deras världsbild och går i fällan?

Socialdemokraternas Thomas Östros och Moderaternas Anders Borg gick i fällan, jag citerar: "Både Borg och Östros framhöll att öppenheten historiskt varit viktig för Sveriges utveckling." Vad gör politikerna för fel här? Jo de menar att Sd har fel p.g.a. invandring varit bra, viktig. Alltså är det därför det finns invandrare i Sverige, för att vi tjänar på det? Om vi inte tjänar på det, om det inte vore bra skulle Östros och Borg hålla med Sd då, skulle vi stänga gränserna då? Då de lägger sig på samma nivå som rasisterna så är det så man får utläsa det. Det är ett stort, klassiskt misstag! Var tog solidariteten och friheten vägen kära politiker?

Människor utvandrar och människor invandrar. Människor får flyttar när de känner för det. Och alla flyttar väl av samma orsak, för att få det bättre. Sist jag flyttade var det av den orsaken i alla fall. Om det nu är så hemskt med att folk flyttar. Så kanske man borde ta en titt på hur världen ser ut. Tror någon på fullaste allvar att det en ex. afrikansk man tänker på är att han så gärna vill stjäla ett jobb, eller sno bidrag från en infödd i Sverige som kunnat få det. Eller kan det vara så att personen vill ge sig själv och sina barn en bra framtid, med drickbart vatten i kranen, ordentliga gator, utbildning av hög nivå, en statlig sjukvård, Internet osv i en oändlighet. Om Sd seriöst vill stoppa invandringen, så är de enorma klassklyftorna i världen vad som är problemet, inte invandrare i sig! // Max Colliander

Kommentarer
Postat av: Oscar

Holland beräknade de kostnaden för 25000 utomeuropeiska invandrare per år till 68 miljarder kronor, per år.Sverige tar i runda slängar emot c:a 60 000- 70 000 utomeuropeiska invandrare per år,varav de flesta står utanför arbetsmarknaden en lång tid.Många övergår även till kriminalitet. Därav kan man anta att den svenska kostnaden för invandringen av 100 000 människor per år ligger på betydligt mer än 68 miljarder kronorAnders Borg hade lätt kunnat motbevisa SD genom att beställa en utredning. Men det vill de inte, undrar varför?

2010-10-12 @ 19:10:29
Postat av: Billy

Ser dock en poäng i att de tar upp det. Liksom, okej, OM vi nu ska lägga oss på er nivå, OM vi nu ska sätta ett pengavärde på människor - så har ni ändå fel! Dock har du ju rätt i att det egentligen inte är där debatten borde ligga - men nu är det ju ändå förhållandevis många i Sverige som verkar tänka på det här viset...då kanske man borde upplysa dem om att de inte stämmer?

2010-10-13 @ 00:09:34
URL: http://iwantnothing.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0