Nationell antivåldsmanifestation i Västerås

Idag så anordnade ett parti som kallar sig Svenskarnas parti (f.d. Nationalsocialistisk front) en manifestation mot våld i Västerås, med fokus på det våld de själva stöter på från folk som tycker illa om dom. De lyckades under dagen få ett demonstrationstillstånd för stillastående manifestation i centrala Västerås och bussades dit av polisen.

Redan innan manifestationen börjat greps fem nationella för förberedelse till grov misshandel när de bar på kassar med gatstenar och tårgas. Totalt har minst 12 personer gripits under dagen i Västerås och minst åtta av dessa är nationella.

På torget innan den första talaren hunnit inleda gjorde de nationella utfall och slängde ett tjugotal glasflaskor mot entrén till gallerian Punkt, där bl.a. motdemonstranter stod. Jag kan då inte minnas något tidigare tillfälle då en av polisen tillståndsgiven manifestation får fortsätta fast sådant inträffar, dessutom rättså omgående. Stämningen var hätsk och hur de nationella som bussats dit fick tag på glasflaskor vet jag ej men troligt är väl att de satt beväpnade redan på bussarna som polisen ordnade åt dom.

Enligt de nationella var det självförsvar det handlade om och att det var därför de pressade på poliserna. Såvitt jag vet har vi i Sverige lagar som säger att man inte får ta lagen i egna händer, något som de nationella inte verkade känna till. Innan jag drog såg jag också flera nationella som maskerat sig på torget.

För att ytterligare ge sken av de nationellas syn på våld och hur det uttrycks plockar jag här ut enskilda citat från en nationell hemsida som rapporterade om manifestationen idag:

"Nästan kravaller. Nationella kastade en stor mängd flaskor"
"Nationella sprang rakt in i polisen. Demon pausad"
"Nationella trycker bort polisen!!!!!"
"Nationella slås brutalt med civilpoliser!!!!!!"
"Civilpoliserna flydde och fick spö av de nationella!!!!!!!!"
"Nationella hoppsparkade polis i huvudet!!!!!!!!!!"
"Nationella bryter sig ut"
"Nya extrema slagsmål mellan polis och nationella!!!!!!! Polisen använder grovt övervåld!!!!!!!!!!"


Allt som är skrivet finns det källor på, eller så är det vad jag själv såg på plats. Om någon vill kommentera, eller kritisera något är det helt okej så länge man håller en mogen och saklig ton så diskuterar jag gärna mer. Det var allt för just detta inlägg, avslutar med en bild på denna nationella manifestation:

Foto: Per Groth  På Max Collianders åsiktsblogg 


Finns bl.a. artikel på SVD om manifestationen
Bloggat av Max CollianderTillägg 100531: Precis som väntat var detta ett provocerande inlägg med sanningen som vapen;). Då en kommentar inleds med falska förtal och personangrepp finner jag det ytterst lämpligt att avslå kommentaren precis som jag också skrev i inlägget. Att personen dessutom är så pass rädd (eller nåt?) att den är anonym och t om använder en fejkad mailadress är precis vad jag förväntade mig och övertygar mig återigen om vad den nationella rörelsen går för. Mitt svar på kommentaren kunde således inte nå personen över mail. Tack och hej // Max CollianderKommentarer
Postat av: Madde

For i helvete nassar, lar er att det inte ar sjalvforsvar om NI gor utfall och borjar puckla pa folk! Nagon borde ge dem en ordbok...

2010-05-30 @ 14:01:48
URL: http://iwantnothing.blogg.se/
Postat av: Kristin

Skulle nationella vara emot politisk våld? Skrattretande xD

2010-06-08 @ 17:32:21
Postat av: Mli

Låt dom slåss med polisen dem kommer ändå få så mycket spöö ju låt dom hålla på

2010-06-09 @ 17:40:38
Postat av: Anonym

När använde SvP våld mot någon? Demonstrationen handlade för det första om mord mot svenskar och inte om våld mot nationalister. Det hade du förstått om du tagit reda på något om demonstrationen. SvP har aldrig använt våld mot något, inte heller lögner, där klår man dig med hästlängder efter denna nonsensartikel. (väljer att vara anonym eftersom jag inte vet vad du är kapabel till)

2010-07-06 @ 18:47:18
URL: http://www.realisten.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0