Yttrandefriheten är inte allt

En tjänsteman åt Integrationsminister Nyamko Sabuni har uppmärksammats p.g.a. väldigt olämpliga uttalanden om en av våra världsreligioner samt uttalat sig vidrigt om en sjättedel av jordens befolkning. Att mannen samtidigt arbetar med integrationsfrågor känns mest bara sjukt. "Liksom johej jag anser att alla muslimer är onda, kan jag få arbeta med integration nu det är väl en bra utgångspunkt eller hur?"

Det mannen gjort är att han jämfört Islam med nazism och kommunism. Att ens blanda ihop nazismen och kommunismen är helt verklighetsfrämmande bara det men att sedan jämföra islam med dessa ideologier varav en är uttalat rasistisk är bara så otroligt jävla korkat. Är han dum i huvudet på riktigt eller, det verkar ju så. Han menar också att alla muslimer är antingen onda eller förvirrade, att goda muslimska utövare inte existerar.

I praktiken menar han att flera hundratusentals svenskar är onda, både de som fötts in i islam liksom de som konverterat dit. Han framställer en betydande del av befolkningen som onda i samma stil med nazisterna. Jag är fullständigt övertygad om att en så hemsk ideologi som nazism knappast har så många sympatisörer i Sverige. Demokratin här är starkare än så.

Yttrandefriheten då?: I Sverige har vi något som kallas för yttrandefrihet vilket Inte betyder att det är okej att säga vad som helst. Yttrandefriheten innebär att staten inte får förhandsgranska någonting, t ex politiska texter och tal på demonstrationer. Detta följs i Sverige. Men med yttrandefrihet kommer också ett ansvar, ett ansvar som många inte tar. Man kan inte bara häva ut sig vad som helst och sedan skrika på att yttrandefriheten ska försvara allt utan man måste också ta ansvar för sina handlingar, liksom sina uttalanden.

I Sverige har vi också lagar som förtal, ofredande och hets mot folkgrupp etc. som gör att man i efterhand kan bli dömd för något man sagt eller skrivit. Nu är nog inte detta ett fall för en domstol men jag skulle gärna se hundratusentals anmälningar om förtal. I dagens Sverige verkar man kunna ha hur sjuka åsikter som helst utan rädsla att behöva förklara sig, eller ta något ansvar för dom utan det räcker snällt att hämta Storebror Yttrandefrihet så fort någon säger emot.

Denna man som är islamofobisk och fördomsfull i stor mängd borde inte arbeta med integrationsfrågor och jag är glad att han nu fått nya uppgifter om än inom departementet. Jag anser heller inte att en person som påstår att kvinnor är onda är lämpliga att arbeta med jämställdhetsfrågor etc.

Ett påhittat ex:
"Jag tycker barn är onda, det finns inga goda barn". Barn fattar ingenting, de slåss och drar varann i håret och uttrycket "elaka små dvärgar" talar ju för sig själv. Förresten, kan jag få arbete inom barnomsorgen? Låter det lämpligt? Nej tack!

Moderaterna då?:
Tjänstemannen ifråga är anställd som civilperson och samma sak skulle kunna ske med Socialdemokraterna vid makten. Att använda tillfället för att spy galla på Moderaterna uppskattas ej.
Länk till en annan bloggare i ämnet: "FP smygrasisternas paradis". // Max Colliander



Kommentarer
Postat av: Billy

Håller med om att mannen självklart inte är lämplig att arbeta med integrationsfrågor, precis som att man inte kan arbeta inom jämställdhetsfrågor som kvinnohatare (eller manshatare för den delen), eller dylikt, precis som du skriver. Det är ju uppenbart, jag förstår inte vad folk tjafsar om?

2010-08-19 @ 01:59:15
URL: http://iwantnothing.blogg.se/
Postat av: Leif D

"men att sedan jämföra islam med dessa ideologier varav en är uttalat rasistisk är bara så otroligt jävla korkat. "



Islamister och nazister samarbetar redan i sverige och många andra länder. Ideologierna har också mycket gemensamt. Varför är det korkat att tala om det? Och hur kan det vara rasistiskt? Islam är inte en ras, det är en ideologi.

Utomlands finns bland muslimer inte sällan en sympati för Adolf Hitler och det finns väldigt gott om bilder på såväl enskilda som samlinga av muslimer som står och gör hitlerhälsning.



"Denna man som är islamofobisk och fördomsfull i stor mängd... "



Om muslimer och nasister samarbetar, vilket dom gör, hur kan det vara fördomsfullt att påtala det?

Vidare så finns det inte någon islamofobi. Det är ett ord som uppfunnits för att ge kritiker av islam en stämpel av att vara sjuka i huvvet. Islam får helt enkelt inte kritiseras, då är man knäpp. Folk som gillar islam, men som inte har några motargument mot islamkritikerna (som t.ex. kopplinga till nazister) utmålar helt enkelt sina meningsmotståndare som psykist instabila och förvirrade istället för att komma med sakliga argument. Varför försvarar du inte islam istället? Har du inga argument? Eller är det för svårt att kringå det faktum att islam och nazism har en hel del gemensamt?



Men, du verkar ju gilla islam och det som islam står för som t.ex. judehat, uppmaningar till våld mot oliktänkande, kvinnoförtryck, förnekandet av alla människors lika värde etc

2010-08-19 @ 09:51:21
Postat av: Per Nilsson

"Att ens blanda ihop nazismen och kommunismen är helt verklighetsfrämmande"

Båda är totalitära system.

Dessutom var Nazistpartiet (enligt dom själva) ett socialistiskt arbetarparti (National Socialism i motsats till Internationella Socialistpartiet).



"...varav en är uttalat rasistisk..."

Islam är inte en etnisk tillhörighet. Det är en religion. Man kan inte vara rasistisk mot religioner eller ideologier. Det är som att kalla någon rasist för att den anser att kommunism har ett odemokratiskt mål. Är man rasist om man anser att Scientologi är en sekt vars mål är att tjäna pengar på hjärntvättade medlemmar? Är man rasist om man hävdar att Katolska kyrkan genom historien sökt politisk makt? Nej. Och man kan ha åsikter om Islams mål och innehåll utan att vara rasist mot Araber eller Indoneser.

2010-08-19 @ 17:14:15
Postat av: Max Colliander

Svar till Per Nilsson: Nazismen är en ideologi som med anspelan på s.k. ras vill ge människor olika värde. Så är det inte med kommunismen och det är en väsentlig skillnad. Sedan kan man finna likheter i allt och det är nog en tolkningsfråga. Jag anser att de inte bör blandas ihop, du anser det. Att påstå att människor är onda p.g.a. en religös tro är rasism och bör tror jag falla under hets mot folkgrupp just för att man menar att alla människor är onda av just den tron, oavsett vilka de är. Nej jag anser inte att man är rasist om man anser att Scientologi är en sekt som tjänar pengar på hjärntvättade medlemmar, förtal möjligtvis om man nu menar att det inte är så. Om du säger att alla katoliker är onda anser jag det vara rasistiskt då du dömer utifrån en religös tro, dock ej om man påstår att de sökt politiskt makt det har säkert hänt av människor inom alla religioner. Muslimer kan vara svenska infödda svenskar som konverterat etc. så självklart är inte islamofobi per automatik rasism mot araber eller indoneser som du säger och det har jag heller aldrig påstått.



Svar till Leif D: Jag är väl påläst om samarbeten mellan nazister och islamister i Sverige och det är väldigt intressant. De antalet muslimer som går så långt att de samarbetar med nazister är knappast någon stor andel och knappast en procent. Som att säga att svenskar och nazism är samma sak för det finns svenska nazister. Det är inte samma sak! Huruvida det är rasistiskt eller inte att anse att en viss religion går under lagen om hets mot folkgrupp är en tolkningsfråga och vi tolkar olika där. Jag anser det rasistiskt i likhet med lagen att hetsa mot personer med anspelan på religös tro, både kristendom och islam etc. Ifall denna man uttalat sig om att det finns nazister som samarbetar med islamister vore det självklart inget konstigt då det förekommer. Finns flera som skrivit artiklar om sådant och många bra exempel på detta. Och antirasistiska grupper son skriver om det är heller inte rasistiska p.g.a. det, dock påstår ex. inte Uppsalabor mot rasism att alla muslimer är onda eller förvirrade, det är att dra alla över en kam. Jag är ingen expert på Islam som religion men har läst en del. Ser ingen anledning till och försvara någon religion i sig då jag inte är religös. Jag försvarar rätten att ha en religion oavsett vilken utan att utsättas för förföljelse och förtal, det är vad demokrati innebär. Sedan avfärdar jag alla slags gudar personligen det är mitt val och inget jag ska behöva lida för. Islam är en religion som precis som alla religioner kan tolkas olika. Att påstå att islam står för allt du nämner är rena lögner. Förutsätter f.ö. att jag känner fler muslimer än då, såväl infödda som såna med utländsk bakgrund

2010-08-22 @ 18:05:02
Postat av: Billy

"Islamister och nazister samarbetar redan i sverige och många andra länder. Ideologierna har också mycket gemensamt."



För det första så skrev du själv islamister. Islamister är inte lika med muslimer, eller islam, precis som att fundamentala kristna inte är samma sak som "vanliga" kristna eller kristendomen i helhet.



Det finns kristna som samarbetar/sympatiserar med nazister också och liksom nazismen är kristendomen, samt ett flertal andra religioner, emot homosexualitet. Dessutom kan man även säga att kristendomen och nazismen har ett flertal andra likheter då kristendomen, precis som flera andra religioner och precis som nazismen, är värdekonservativa. Betyder det att jag kan göra en koppling mellan kristendomen och nazismen?



Sedan vet jag inte kom man kalla religioner för ideologier, men det är kanske inte värt att diskutera...

2010-08-22 @ 20:30:29
URL: http://iwantnothing.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0