Piraterna

Piraterna - Historien om The Pirate Bay, Piratbyrån och Piratpartiet

Köpte denna bok i Malmö och sträckläste under hela tågresan hem och har nu läst ut boken. Tyckte den verkade lite intressant och bra tidsfördriv men visade sig vara en otroligt innehållsrik och väldigt intressant bok. Den tar upp hur mycket som helst om de aktuella frågorna och ger svar på många frågor såväl historiska som juridiska och tekniska sådana.

Boken är objektivt skriven och tar upp mycket historia om upphovsrätten och de tidigare rättstvister som funnits ända från världens första lag om upphovsrätt, till Edisons patenthysteri, rättegången mot Sony och Miramax som var nära att olagliggöra innehav och tillverkning av Miramax och VHS-spelare, och den nu senaste tvisten om The pirate bay och fildelning och mycket mer. Både pirater, övriga fildelare och motståndare kommer till tals och argument för och emot tas upp.

Jag vet inte riktigt mer vad jag ska skriva, är man det minsta samhällsintresserad så är boken en stark rekommendation och bra läsing om man så är emot eller för fri fildelning.
Allt går inte att beskriva i ord, läs boken! // Max Colliander

på Max Colliander samhällsbloggen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0