Salemfonden osar av okunskap och fördomar

Den 12 december 2009 anordnade Uppsalabor mot rasism en liten protest mot årets största högerextrema marsch, som samlade rekordlåga, ca 500 deltagare. Ca 20 m från marschvägen stod UMR med banderoller och fyra tal hölls i megafon, talen var så pass långa att marschdeltagarna hunnit gå förbi när det var dags för sista talaren.

I Salemfondens rapportering påstås det att UMRs protest var en kommunistisk motdemonstration. Vad de grundar detta på kan man dock fråga sig. De två, väl synliga banderollerna hade budskapen ”Uppsalabor mot rasism” och ”fighting fascism since 1986”. Talen var riktade till Salembor som stod och lyssnade från balkonger och på gatan men även åt poliser, dock främst mot den högerextrema marschen. De sakliga och värdiga tal som hölls handlade om allt vad Salemfonden och dess deltagande organisationer står för, antikärlek, egoism och nationalism, våld, polishat och judehat osv. listan kan göras lång. Inte ett enda ord om kommunism yttrades. Inom organisationen Uppsalabor mot rasism finns åsikter såväl åt höger som vänster samt starka engagemang i helt andra politiska frågor.

Om Salemfonden har dålig syn, eller hörsel är inget man fått bekräftat. Det kan ju också bero på att de har svårt att acceptera att långt ifrån alla som protesterar är kommunister. // Max Colliander aka anonwret

i Salem


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0