Förbud mot kärlek

Arbetsplatsen är ett ställe man tillbringar ca åtta timmar per dag på, d.v.s. mer än 160 timmar i månaden. Att känslor mellan arbetare kan slå rot, eller konflikter för den delen är inte så konstigt. Men i sin strävan efter disciplin har företag (även statliga) nu börjat lägga sig i arbetarnas privatliv. Att förbjuda sina anställda att bli kära på jobbet är ett hemskt tilltag från en arbetsköpare och integritetskränkande på alla sätt och vis, men det är ändå verklighet på flera ställen.

I en undersökning om chefers attityder till jobbromanser av Synovate för tre år sedan uppgav mer än 50 % av de tillfrågade att de såg kärlek mellan arbetarna som ett problem. Stenbeckskoncernen har gått åt så hårt att det utan vidare är så att om ett förhållande avslöjas bland arbetarna måste en av dom bort.

På Systembolaget finns en policy mot kärleksrelationer på arbetsplatsen, något som lett till att personer blivit uppsagda utan förklaring men som senare framkommit berott på att den uppsagde och en annan anställd blivit kära i varandra. Arbetsköparen kunde inte peka på något konkret negativt utan hänvisade bara till Systembolagets policy.

Om en arbetare skulle missköta sitt arbete, p.g.a. ett förhållande på arbetsplatsen så kommer ju dom misskötta arbetsuppgifterna i sig räcka för att personen måste bättra sig, eller gå. Att arbetsköpare ska ha principiell makt över människors kärlek är absurt och något som borde förbjudas. Integritet och kärlek i stället för övervakning och misstänksamhet tack. // Max Colliander

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0