Löfte om SL-priser

I Metro 1/3-12 gick att läsa om trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm (M) som lovar att priserna i kollektivtrafiken inte ska höjas. I artikeln lyfts det fram att biljettpriserna måste höjas snart igen men Wennerholm säger att så ska det inte bli. Det intressanta är att frågan om en prishöjning ens diskuteras.

Kollektivtrafiken i Stockholm är hårt debatterad redan och organisationen Planka.nu känner de flesta till. Vill man åka gratis kollektivtrafik så är det också redan möjligt hur mycket politikerna än tycker man ska betala. Planka.nu är nämligen inte bara en opinionsbildande kraft för en avgiftsfri kollektivtrafik utan är också ett samhälle inuti själva samhället, ett fenomen jag tycker är väldigt intressant.

Då bägaren tippar över, då folk på riktigt tar makten över sina egna liv, mer än bara slagord. Då kan man också få det rätt sjysst, till ett bra pris. Går man med i P-kassan så betalas eventuella böter av alla gemensamt, och pengarna man själv betalar går i solidaritet till andra som råkat få böter, istället för till SLs nya spärrar och beväpnade vakter. P-kassan finns i olika avgiftsklasser men standarden är 100 kr i månaden, vilket är betydligt billigare än ett SL-kort.  // Max Colliander
Planka.nu inlägg av Max Colliander

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0