Sd borde vara tacksamma

Det har efter riksdagsvalet höjts röster om att ändra om i den parlamentariska demokratin och dra in på utskottsplatserna så Sd hamnar utanför. Men en god nyhet är att det inte verkar finnas något parti i riksdagen som vill ändra på det i alla fall. Vilka som protesterade mot att Sd kan få en plats vet jag inte, inget riksdagsparti i alla fall. Kanske spöken? Sd verkar åtminstone se  s.k. odemokratiska spöken lite varstans känns det som.

Hur som helst är jag glad att nu Socialdemokraterna och Miljöpartiet officiellt ställer sig för dagens regler och inte vill ändra något p.g.a. att Sd kom in i riksdagen. Även Kristdemokraterna och Folkpartiet har gett sken av att tycka detsamma. Så något odemokratiskt hot mot Sd som befarades verkar ha blåst upp i rök? Fine!

Skall dock påpekas att de större partierna som har makten att dra in utskottsplatser (inte bara för Sd) kan göra det enligt den parlamentariska demokratins spelregler. Så direkt odemokratiskt hade det ändå inte varit, dock korkat och dumt. Jag hoppas i alla fall att det inte finns odemokratiska system i den parlamentariska demokratin då det vore rätt motsägelsefullt. Trots att de har makten att utestänga, så verkar de nu enade och väljer att ge Sd makt i utskotten. Sverigedemokraterna borde vara tacksamma för det! // Max Colliander

Kommentarer
Postat av: hehe

hehe en rak missuppfattning de böjde sig helt enkelt för media trycket. Var ju Mona som var citerad att tycka att platserna skulle minskas för att stänga ute SD och vänsterpartiets ohly tyckte till och med på val natten att man skulle bekämpa SD med utomparlamentariska metoder.



Dessa åsikter är ju ska klart lite tveksamma att hålla fast vid när det kommer ut i dags ljuset så nu låsas de alla som de aldrig ens tagit upp frågan.

2010-09-23 @ 21:50:05
Postat av: My

Sd är en del av etablissemanget. Etablissemanget är skit! Alla böjer sig för media, alla fegar ur och vänder kappan för vinden

2010-09-24 @ 10:39:03
Postat av: Billy

Det är många som verkar ha missförstått Ohlys tal...att ta kontakt med utomparlamentariska grupper (jag förutsätter att han då utesluter organisationer som tar till våld eller andra mindre trevliga metoder) är inget OMG SHOCKING ODEMOKRATISKT SAVE THE CHILDREN! Jag förstår inte vad som är så fruktansvärt hemskt med det?

2010-09-24 @ 17:41:12
URL: http://iwantnothing.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0