Stoppa Internet?!

Ja, ska man tro de extremaste av skivbolag/filmbolag och upphovsrättsextremister som vill ha egna lagar för eget bruk så är det just det som är den yttersta utvägen för att stoppa fildelning och att upphovsrättskyddat material sprids "olagligt". Bolag som vill ha egna lagar gällande ex. PUL (Personuppgiftslagen) en väldigt grundläggande lag i vårt rättssystem som de alltså vill kringgå.

De går till attack emot allt och alla som inte tycker precis som dom, åklagare som gör sitt arbete, politiker som inte vill göra brott mott upphovsrätten till det värsta brottet genom tiderna, företag som vägrar censurera Internet där de nu vunnit fajten mot Black Internet som indirekt tvingas censurera Internet i rädsla för fördödande böter. De går till attack mot mig, och dig. Alla vi som tycker att fildelning av privat bruk är okej, jag tror personligeb det t om ökar intresset för musik och film. De går till attack mot sina egna filmer och artister och kallar materialet för "illegalt material" då det uppspelas på fel sätt.

Alla vi som någonsin fildelat, sett eller visat en film i klassrumet eller spelat hög musik på stan vid någon fest. Alla är vi brottslingar och det är fullständigt rimligt att bötfälla oss verkar det som. I USA var det rimligt att kräva (håll i er nu), 98000000000 dollar i böter från fyra studenter som utvecklat en teknik som kunde, kunde användas vid fildelning.

Det är inte olagligt att länka upphovsrättsskyddat material på Internet, inte riktigt än. The Pirate Bay-grundarna fick hårda straff men liknande sidor som den populära sajten Google står nu inför ett svårt val då skiv/film-industrin känner blodad tand och ger sig på dom med. Ett brittiskt skivbolag kräver nu att Google tar bort s.k. "illegalt material" från googles sökningar.

Ärligt talat, vem har inte kopierat ned en bild man hittat på Internet som kan ha varit upphovsrättsskyddad? Vem har inte sökt efter en låttext på Google för att man gillar låten, och hämtat hem den. Det finns redan fall då hängivna musikfans bloggar stängts ned p.g.a. att de haft bilder och låttexter till sina favoritartister på sina bloggar.

Jag tycker att fallet med Google är intressant. Nyligen gick Google ut som segrare i kampen för yttrandefrihet då de vägrade acceptera den statskapitialistiska kommunistdiktaturens Kinas påtryckningar om att censurera Google. Men man gav inte vika och hyllades här i Västvärlden. Kommer Google slåss lika hårt för yttrandefriheten mot andra västerländska företag eller var Kina bara ett ex. på att tjäna folkligt stöd och leka hjältar? Det återstår att se.

Hittills har inte många drabbats av Upphovsrättsextremisternas framfart och de går taktiskt smart fram. Istället för att ge sig på stora bolag tar man enklare strider som mot Black Internet, och inte mot Comhem som inte heller censurerar The Pirate Bay. Sedan lobbar de mycket juridiskt och de borde fler pirater och vanliga människor som vill ha sitt Internet ifred också göra, alla som vill behålla friheten att använda material för privat bruk.

Domen mot The Pirate Bay 2009 var ett hårt slag som retade upp folk och Piratpartiet tog 7.1 % av rösterna i valet till Europaparlamentet. Men så länge de kör sin strategiska stil kommer folk inte ta tydligare ställning. Fildelning är ingen politisk vision som liberalism, socialism osv. Det är ingen vision, det är en verklighet. En verklighet värd att bevara, en verklighet värd att försvara! // Max Colliander


Kommentarer
Postat av: Madelene

98 miljarder dollar? Vad i helvete? Hur kan de se det som en rimlig summa av fyra jävla studenter? För fildelning?Begriper inte alls hur de resonerar...

2010-07-02 @ 19:55:21
URL: http://iwantnothing.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0