Flygblad: KDU - We can do it! - utan kvotering

På framsidan kan man läsa om hur de kan klara det, utan kvotering. Könskvotering är något som Kristdemokratiska Ungdomsförbundet är emot. KD, moderpartiet har nu tillsammans med övriga borgerliga partier haft makten i fyra år och har det blivit mer jämställt? Jag tror inte det. Hur KDU menar att de ska skapa jämställdhet framgår heller inte nå vidare konkret av flygbladet. Jag tycker personligen kvotering kan vara bra ibland. På baksidan av flygblade kan man läsa om tre unga kvinnor i ungdomsförbundet.

Elin 21 år menar att kompetens ska gå före kvotering och detta låter ju rimligt. Men det skulle ju knappast förändra könsfördelningen på arbetsmarknaden, tvärtom. Elin tycker att jämställdhet är att själv kunna välja vad man vill jobba med, nej jämställdhet är att ha samma rättigheter och samma lön för samma arbete. Håller dock med om att det är fel att kvotera in ex. tjejer på byggprogrammet eller killar på högskolans sjuksköterskeprogram. När det gäller utbildning vill jag inte se någon kvotering. 

Rebecca är 22 år och kommer kräva en bra lön när hon studerat klart. Som jurist kanske man kan det, men den stora massan arbetare kan inte det och en del vågar inte ens vara medlemmar i facket. Hon menar att med fler företag skulle arbetarna få det bättre då vi skulle ha fler arbetsplatser att välja på, kanske skulle det till viss del hjälpa. Eller så får vi bara ytterligare arbetsköpare som kan spela ut arbetare mot arbetare och pressa ned lönerna. Företagens huvudsakliga uppgift är ju att tjäna pengar. Det starkaste och bästa sättet för att pressa upp sjyssta löner och arbetsvillkor är självklart en enad och kraftfull arbetarklass som med facklig organisering på arbetsplatserna vågar ta plats.

Kelly är också 22 år och vill jobba med mode. Att hon skulle bli idiotförklarad för det förstår jag inte men det påstår hon i alla fall och det låter ju inget vidare. Hon påstår vidare att dagisbarn inte får leka med de leksaker de gillar utan att flickor tvingas att sluta leka med dockor och pojkar med innebandyklubbor. Detta tror jag inte på för ett öre. Jag har själv praoat, praktiserat och vikarierat på fyra olika förskolor och aldrig sett eller ens hört åsikten bland personal att man ska göra så. Då vi idag har ett så pass ojämställt samhälle sett till kön så är det väl bara bra om man läser genus även inom matematiska och tekniska utbildningar vilket Kelly vill avskaffa helt. // Max Colliander
på åsiktsbloggen av Max Colliander

Kommentarer
Postat av: Madelene

Lol, tycker det är så...gulligt av Kelly. Hon verkar inte alls ha förstått vad det här med könsroller och genusforskning innebär.

2010-07-29 @ 22:22:02
URL: http://iwantnothing.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0