Att "stänga ute" är inte odemokratiskt

Så här strax efter valet och ett nytt parti i riksdagen talas det om att "stänga ute" Sd från den direkta makten. Självklart kan deras 20 politiker rösta i riksdagen precis som alla andra. Men då inget annat riksdagsparti vill samarbeta med dom, trots att varken de Rödgröna eller Alliansen skriker Sd ut om hur odemokratiska dom är som inte vill samarbeta med partiet. Stackars Sd, inte lätt att vara så ensamma i riksdagen? Men detta gott folk, är inte för ett rött öre odemokratiskt!

Det här är den parlamentariska demokratin vi lever i. Under förra mandatperioden fick Sveriges största parti ingen makt alls i regeringen. Skrek Socialdemokraterna om att det var odemokratiskt? Icke! I politik hittar man allierade, eller inte. Fyra borgerliga partier har funnit vänner i varann, och tre andra partier med. Om Sd inte hittat någon vän i riksdagen så är det ett faktum och inget de kan göra något åt. Att de på något sätt skulle vara "vågmästare" spelar ingen roll. Det ger dom inte mer rätt till makt än andra partier, som ex. Kristdemokraterna och Vänsterpartiet.

Dessutom är det värt och påpeka att alla partier ger sina väljare vallöften. Ett löfte som de sju andra riksdagspartierna gav sina väljare var att inte samarbeta med Sd. Det löftet sviker man inte, det vore odemokratiskt att svika sina väljare så. Faktum kvarstår även att ca 95 % av folket som röstade inte vill ge Sd makt.

Kom och tänka på detta idag när jag läste om att Alliansen faktiskt har fått en majoritet av rösterna till riksdagen. Mer än 50 % röstade på dem. Men de får ändå inte en majoritet av riksdagsplatserna. Skriker Alliansen ut att det är odemokratiskt? Icke! Att Sd är ett parti som älskar och leka martyrer är ingenting nytt. Men nu sitter de i riksdagen och är en del av etablissemanget. Då får de också ta det ansvaret och bete sig någorlunda moget, om de kan då. En sak, en sak har Sd dock rätt i. Det är de övriga i etablissemanget som nu efter valet vill ändra i systemet för att hindra dom från makt. Det är fruktansvärt fegt och kontraproduktivt. // Max Colliander

Aktuella länkar:
Fyra röster skiljer i Göteborg
Rösträkning kan komma att överklagas
Några få röster kan vända valet
Alliansen förlorar mandat med fyra röster
Rösterna som avgör valet




Kommentarer
Postat av: Oskar

Sant men att 350000 personer skriker ut ur riskdagen när dom blev valda det är ODEMOKRATISKT SOM FAN

2010-09-22 @ 23:49:47
Postat av: Max

Vilka 350000 personer skriker ut ur riksdagen? Något jag missat ange gärna länk om det nu stämmer? Att folk inte vill ha ett parti i riksdagen kallas för åsiktsfrihet, och att yttra det kallas yttrandefrihet. Kan ta och använda den just nu:



KD er politik är dålig ut ur riksdagen!!!!



(så enkelt var det, en uppmaning som självklart är demokratiskt:D )

2010-09-23 @ 00:57:31
Postat av: Billy

"trots att varken de Rödgröna eller Alliansen skriker Sd ut om hur odemokratiska dom är som inte vill samarbeta med partiet."



Jag förstår inte den här meningen? O_o

2010-09-23 @ 05:22:45
URL: http://iwantnothing.blogg.se/
Postat av: Cassandra

Schysst design du har på din blogg. Har du gjort den själv? Skitsnyggt i alla fall!

2011-05-08 @ 13:06:06
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0