Stadsfesten i Kramfors en bra investering

Tidigare publicerad i Tidningen Ångermanland 28 juni 2010

Svar till "Hänsynstagare" i TÅ onsdagen den 23 juni

Visst snackas det ständigt om arbetslösheten men trots det gifter sig ett par för miljontals kronor i den kungliga hufvudstaden, festivaler avlöser varandra runtom i Sverige och i lilla Kramfors anordnas en stadsfest. Detta må tyckas hemskt i dina öron, när man istället kan fokusera på arbetslösheten eller hur?

Hur vore det själv om du ville ha lite kul någon gång också? Att dricka alkohol och lyssna på bra musik är otroligt roligt och underhållande vilket jag också är glad att jag fick ta del av under denna helg i Kramfors. Detta är enda gången jag varit i Kramfors och kommunen verkligen bjudit på något underhållande, tack så jättemycket för detta jag har fått många fina minnen denna helg.

Att ens beklaga sig över att poliser och ordningsvakter får "mycket" arbete under denna tillställning är ju absurt. Det är en lugn tillställning om man jämför med mycket annat och poliserna på plats såg ut att ha det trevligt (och de fick ju jobb) som du så dyrt helgade i din insändare, det måste ju vara toppen!

Du frågar dig varför folk måste samlas i tätorter och lyssna till hög musik, tja vad tror du? För det är så förbannat kul! Testa och bo i Borlänge under Peace & Love-festivalen så får du se en fantastisk stad invaderas av 35000 glada musikentusiaster och uppleva något riktigt stort. Att en så liten ort som Kramfors kan locka till sig Erik Grönwall och Nationalteatern är något ni bör vara stolta över. Hyresgästerna accepterar en tvådagarsfest ja, det är ju jättebra. Om du inte kan stå ut med detta så bör du flytta ut på landet, eller flytta ännu längre bort?

Att du ens jämför Kramfors stadsfest, en tvådagarsfest med Woodstock i USA är ju skrattretande, ärligt. Stadsfesten har ingenting att göra med en av USAs största festivaler för 50 år sedan, i ett land med hundra gånger fler invånare. Om Kramfors kommun dessutom går ekonomiskt plus? Så är ju detta en otroligt bra investering av kommunen och jag som besökare kan bara tacka och ta emot! // Max Colliander

På Kramfors stadsfest 2010. Foto: Max Colliander Foto: Max Colliander


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0