Politiker hotade döda reporter

Både SVD och DN skriver om en Moderat-politiker som hotat döda en reporter på SVT om denne citerade lite ofördelaktiga saker han sagt. Först och främst, självklart förstår alla att han inte menade att han i praktiken skulle döda reportern. Själv skyller han på att det är en jargong han har, det är hans försvar.

Egentligen tycker jag inte det är så svårt med sånt där, antingen beter man sig som folk eller så gör man det inte.
På samtliga arbetsplatser jag varit på, förskolor, sjukhus, klädbutik och grundskola så skulle det vara oacceptabelt att hota med och döda någon. Ryker jobbet då? Kanske, men en markering mot uttalandet skulle definitivt ske.

Denna jargong politikern snackar om, menar han att han använder den alltid då? I sitt arbete som folkvald politiker, mot sin familj, vänner och kollegor? Men har man en sådan jargong så fine kör på, med dina kompisar som tycker det är kul kör på. Men många andra tycker nog inte det är så kul. Sedan vare sig man är anställd eller folkvald politiker borde man tänka på vad man säger. Ytterligare viktigt då man är en politiker som pratar med en reporter.

Här är inte det allvarligaste själva jargongen tycker jag, utan att en folkvald politiker försöker styra media. Journalisternas yrke är just att citera vad de får ut av div. intervjuer. Sedan att en reporter alt. journalist gärna vinklar eller tar ut det smaskigaste är inget nytt och inget som borde förvåna en politiker heller.

En del skyller denna nyhetsrapportering på nyhetstorka, men jag tycker det är viktigt. Hade en kollega till politikern mött på detta hade det givetvis varit smidigast att ta det internt, eller inom familjen om det dök upp där etc. Men jag tycker det är bra att journalisten inte tar denna skit utan lyfter upp det till ytan. Att göra det med en nyhet som nu skett, känns ju rätt naturligt. Så kanske politikern skärper sig i fortsättningen, och beter sig som folk! // Max Colliander

Uppdaterad 100810: Politikern har nu bestämt sig för att inte kandidera till valet. Han drar tillbaka sin kandidatur.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0