Vågmästare - so what?

Det snackas mycket om hur hemskt det vore om ett parti, ex. Sd blev vågmästare i riksdagen. I den senaste opinionsundersökningen ledde Alliansen med mindre än en procent över de rödgröna och Sd fick 6 procent av rösterna. Så en väldigt tydlig vågmästarroll skulle det ju bli.

Att bilda regering kanske är svårt, men logiskt kan väl de som vinner av Alliansen och de Rödgröna få bilda regering. Det är sju partier som hittat samarbetspartners och de är väl då värda att styra. Sd har ju ingen samarbetspartner så det låter ju logiskt att de inte ska sitta i någon regering. Men sen då, i riksdagen.

Om Alliansen vill genonföra något så lägger man väl en motion om det som sedan hela riksdagen får rösta om. Ibland kanske det röstas ned, och ibland röstas igenom. Jag ser inte problemet med vågmästare då. Så är det väl i alla omröstningar, att majoritetens vilja går igenom. De borgerliga partierna är överens om den ekonomiska politiken men deras åsikter kan skilja mycket åt på andra punkter och de rödgröna verkar ju ha svårt att enas i allmänhet. De politiker vi röstar in i riksdagen ska rösta enligt sin övertygelse och inte lyda någon slags partipiska.

Jag tycker det är både fegt fult att som idag vänta med och lägga fram förslag i riksdagen innan man vet i förväg att man kommer vinna omröstningen. Det låter ju bara dumt, och som sandlådepolitik. Alla politiker behöver inte tycka exakt likadant även inom sina partier.

Nä blir det så får politikerna gråta bäst de vill för att de inte kan förutse varenda liten omröstning i riksdagen. Jag känner ingen empati där. Dock skulle jag skämmas ordentligt som svensk om Sd kom in i riksdagen, men mer om det får det bli i något annat inlägg. // Max Colliander

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0