Dagens pälsfarmer, ett hån mot djurens rätt

Vem är förvånad? Minkar och chinchillor och många andra djur har på farmer i Sverige förtryckts något vansinnigt i över tjugo år och efter att man lovat från regeringshåll att farmarna trots vanskötsel skulle få sju år på sig att bättra sig ser vi nu att ingenting har hänt. Djuren vanvårdas fortfarande och lagen bryts ständigt. Jordbruksministern Eskil Erlandsson förutsätter att minkar på svenska farmer kan bete sig naturligt. Djurrättsalliansen menar att det är dags att sluta förutsätta och ta en titt på hur det faktiskt ser ut. Jag kan inte annat än hålla med.

Djurrättsalliansen har brutit sig in och dokumenterat (ej förstört) och nu lagt korten på borden och jag tycker de gör helt rätt. Uppenbarligen krävdes dessa s.k. inbrott för att avslöja detta. Vad Jordbruksverket åstadkommit de senaste sju åren kan man dock fråga sig för någon koll verkar de ju inte ha. I sju års tid har minkfarmarna kunnat bättra sig men fortfarande vanvårdas djuren. Djurrättsalliansen vill inte polisanmäla denna vanskötsel då detta inte är en polisiär fråga utan en politisk fråga menar man.

För att dra det kortfattat så säger lagen att djuren ska kunna utföra sina naturliga behov, och hur jävla svårt kan det vara? Ta chinchillorna t ex. Res och kolla på hur de lever, hur de springer på grön mark, skuttar i berg och simmar i vatten. En 100%ig trådbur på en yta som ett tidningsuppslag utan möjlighet att vara för sig själv är inget naturligt beteende, inte för något djur!

Under åren kring 2003 stängdes en majoritet av de svenska chinchillafarmerna ned, med anledning av militanta djurrättsaktivister. Då ställdes till slut krav på farmarna från politiskt håll, sju år sedan ska det vara bättring. Tiden är ute nu, stäng farmerna!

Här är flera länkar till artiklar inom ämnet. Är trött nu så känns som att inlägget inte blev så bra men jag har fått sagt det jag vill säga. Kommer skriva mer i ämnet vid ett senare tillfälle // Max Colliander

Nya anklagelser om vanvård


Erlandsson utlovar snabba åtgärder

"Mina minkar mår bra"


Ministern utlovar snabba åtgärder

SPR: "Bilderna visar inte misskötsel"


Larm om vanvårdade minkarKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0