UNT svartmålar Palestinademonstration

På Upsala nya tidnings ledarsida. "sticket" 13 maj försöker UNT, liksom andra medier utmåla en fredlig demonstration i solidaritet med Palestina som en vänsterextrem, antijudisk och ogenomtänkt protest.
UNT uttryckligen skiter i att säga sanningen då man väljer att handplocka citat från motkraft.net och menar att eftersom demonstrationen hölls utanför en synagoga och inte utanför Israels ambassad är den att klassa som antisemitisk. Man blundar helt för huvudinnehållet där det tydligt och klart står att det inne på Bern:s lokaler (Berzeli park) skulle hållas en fest till stöd för Israels 60 år långa ockupation av Palestina. Demonstrationen hade ingenting att göra med om ockupanterna är judar eller inte och inga som helst paroller eller slagord riktades mot judar. Vi ville protestera mot att man inne på Berns firade en 60 år lång och blodig ockupation.  Att vi valt och fredligt stå i närheten av festlokalerna där man skålar och dricker cider medan hela Palestina lider är inte det minsta konstigt. Jag har själv deltagit i massvis med demonstrationer mot Israels ockupation och precis som UNT skriver så är Israels ambassad ett bra alternativ. Dock var denna protest uttryckligen mot själva firandet, något som UNT medvetet väljer att bortse ifrån.

Att polisen sedan brutalt slår ned demonstranter, misshandlar, trakasserar och hindrar folk som dokumenterar med sina kameror är ett rättsövergrepp som ingen massmedia nämnt. Då man inte kunnat hitta ett enda fall av våld från demonstranter så har man bl.a. istället valt att peka ut demonstranterna som AFA-aktivister. Allt för att rättfärdiga gripandena av de 47 brottsmisstänkta och om de någonsin uppmärksammas, rättfärdiga polisens brutalitet. UNT:s ledarartikel är inte bara lögnaktig utan ett mycket fegt försök att svartmåla de som känner solidaritet med Palestina och vågar uttrycka det. image10

En artikel finns också på http://www.yelah.net

Edit: UNT anklagade inte demonstrationen för att vara "AFA-demo" utan det gjorde annan media. / Max Colliander


Kommentarer
Postat av: lisa

ha en trevlig dag! :)

2008-05-13 @ 16:24:37
URL: http://lisaholmqvist.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0